Az akadémiától a magánszektorig – Interjú Dr. Bittsánszky Andrással az Indere Kutatóintézet kutatási vezetőjével

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az akadémiától a magánszektorig Interjú Dr. Bittsánszky Andrással az Indere Kutatóintézet kutatási vezetőjével Dr. Bittsánszky András az akadémiai munkahelyét adta fel azért, hogy egy magánintézetben folytathassa kutatásait. A 2012-ben alapított INDERE Élelmezéskutató és Innovációs Intézet egyik társtulajdonosa és kutatási igazgatója munkatársaival együtt az élelmiszerbiztonság legújabb kihívásaira keresnek tudományos választ, amelyeket a publikálás mellett jól tudnak […]

Ételallergia és intolerancia a közétkeztetésben – Interjú az InDeRe új munkatársával, Kovács Anikó dietetikus, élelmiszerbiztonsági szakértővel

Anikó8

  A közétkeztetés jelentős fejlesztésre, innovációra szorul Kovács Anikó, az InDeRe Kutatóintézet új munkatársa szerint. Dietetikusként és élelmiszerbiztonsági szakértőként szeretné, ha az ételallergiában és intoleranciában szenvedők is nagyobb figyelmet kapnának az iskolai konyhákon. Az InDeRe új kutatási projektjében erre is megoldásokat találnak!

ÉLELMISZER MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM AZ INDERE KUTATÓINTEZETBEN

kapinfood_curved

Az Indere Élelmezéskutató és Innovációs Intézetben megkezdte működését a gyors mikrobiológiai vizsgálatok fejlesztésére létrehozott élelmiszervizsgáló laboratórium. Az új kutató és szolgáltató egység Budapesten, az intézet telephelyét biztosító Bay Üzleti és Innovációs Parkban kapott helyet. Az Indere kutatóintézet kutatási projektjeiben elsősorban az élelmiszerbiztonság menedzsment rendszerek fejlesztésére koncentrál, ezt a tevékenységet támogatja a most megnyílt laboratórium. A […]

,

Tudományos együttműködés az élelmiszerhulladékok csökkentése érdekében

    A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az Indere Élelmezéskutató és Innovációs Intézet Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást írt alá, melyben közös céljuk a közétkeztetésben keletkező élelmiszer hulladékok csökkentése és az élelmiszerlánc fenntarthatóságának javítása. Az Európai Unióban évente 88 millió tonna, Magyarországon 1,8 millió tonna élelmiszer hulladék keletkezik. Az élelmiszer ellátás fenntarthatóságának […]

,

Workshop for Portugal and Hungarian cooperation

d587951b-17ae-4467-b797-73f51dd3d5b5

    Last week special guests were welcomed from Faculty of Nutrition and Food Science, University of Porto, Portugal. Two researchers Ada Rocha and Claudia Afonso visited Indere Iinstitute where ongoing projects and future collaborations were discussed. The two research group working on similar projects such as knowledge and practice on food safety or food […]

Ordító és kockázatos a munkaerőhiány a közétkeztetésben

menza-1024x576

      Az országban tapasztalható munkaerőhiány a vendéglátóiparban különösen érezteti a hatását, emiatt számos, elsősorban szezonális éttermet kellett bezárni az elmúlt időszakban. Ez a folyamat a közétkeztetésben még látványosabb az InDeRe Élelmezéskutató és Innovációs Intézet legfrissebb felmérése szerint. A KSH adatai szerint az év eleji áfacsökkentés ellenére az éttermi árak egy év alatt 6 […]