Az akadémiától a magánszektorig – Interjú Dr. Bittsánszky Andrással az Indere Kutatóintézet kutatási vezetőjével

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az akadémiától a magánszektorig Interjú Dr. Bittsánszky Andrással az Indere Kutatóintézet kutatási vezetőjével Dr. Bittsánszky András az akadémiai munkahelyét adta fel azért, hogy egy magánintézetben folytathassa kutatásait. A 2012-ben alapított INDERE Élelmezéskutató és Innovációs Intézet egyik társtulajdonosa és kutatási igazgatója munkatársaival együtt az élelmiszerbiztonság legújabb kihívásaira keresnek tudományos választ, amelyeket a publikálás mellett jól tudnak […]

Ételallergia és intolerancia a közétkeztetésben – Interjú az InDeRe új munkatársával, Kovács Anikó dietetikus, élelmiszerbiztonsági szakértővel

Anikó8

  A közétkeztetés jelentős fejlesztésre, innovációra szorul Kovács Anikó, az InDeRe Kutatóintézet új munkatársa szerint. Dietetikusként és élelmiszerbiztonsági szakértőként szeretné, ha az ételallergiában és intoleranciában szenvedők is nagyobb figyelmet kapnának az iskolai konyhákon. Az InDeRe új kutatási projektjében erre is megoldásokat találnak!

ÉLELMISZER MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM AZ INDERE KUTATÓINTEZETBEN

kapinfood_curved

Az Indere Élelmezéskutató és Innovációs Intézetben megkezdte működését a gyors mikrobiológiai vizsgálatok fejlesztésére létrehozott élelmiszervizsgáló laboratórium. Az új kutató és szolgáltató egység Budapesten, az intézet telephelyét biztosító Bay Üzleti és Innovációs Parkban kapott helyet. Az Indere kutatóintézet kutatási projektjeiben elsősorban az élelmiszerbiztonság menedzsment rendszerek fejlesztésére koncentrál, ezt a tevékenységet támogatja a most megnyílt laboratórium. A […]